Internet of Things (IoT)

Internet of Things (IoT)

Onze wereld wordt steeds digitaler. Niet alleen wij mensen, maar ook de dingen om ons heen zijn steeds meer verbonden. Machines, auto’s, koelkasten en zelfs waterkeringen, snelwegen en gebouwen. Zo’n beetje alle ‘dingen’ kunnen verbonden worden met het internet. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van sensoren en andere speciale hardware. Zodra deze infrastructuur online zijn, kunnen ze communiceren. Met elkaar, met hun gebruikers, met organisaties en andere verbonden partijen. Dat noemen we Internet of Things.

Maar waarom doen we dat? het inwinnen van data geeft inzicht in het gebruik van de infrastructuur, het functioneren ervan, in hoeverre de prestaties nog op niveau liggen. Bijvoorbeeld met als doel om de zogenaamde total cost of ownership over de levensduur te optimaliseren. Meten = weten. Deze keten van inwinnen, bewerken en distributie van data stelt ons in staat om “asset management” uit te voeren en voorspellingen te doen in de toekomst.

Diek krijgt steeds meer vragen om hier een rol in te spelen. Van het aanleggen van bekabeling en het installeren van sensoren in gebouwen, maar ook in het verder uitbreiden van het energienetwerk in Nederland. Bijvoorbeeld het plaatsen van electrische laadpalen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Of wilt u meewerken in deze projecten?  We horen graag van u!